Kad sam zatrudnjela, moj se svijet potpuno preokrenuo. Bavila sam se trčanjem – stalno sam sudjelovala u utrkama na 5 km, a kad sam zatrudnjela trenirala sam za polumaraton.

Naš je sin rođen carskim rezom. Sjećam se da je suprug bio kraj mene i da mi je govorio da izgledam predivno, iako sam sigurna da sam izgledala kao da me pregazio autobus, i to dvaput. Bio je neizmjerno ponosan na mene i rekao mi je da me voli zbog toga što sam bila dovoljno hrabra da se upustim u tu avanturu s njim.

Budući da se moj sin rodio prijevremeno i da je stoga bio u neonatalnoj jedinici intenzivnog liječenja, povratak u teretanu nije mi bio ni na kraj pameti. Zarezali su mi u tijelo da bi spasili život mog sina. Bila sam fizički slaba od poroda i izazova majčinstva. Ubrzo nakon rođenja mog sina obuzela me i poslijeporođajna tuga. Dala sam otkaz da bih ostala s njim kod kuće i pružila mu svu njegu i pozornost koja će mu biti potrebna nakon što ga otpuste iz bolnice. Moram reći da je to bila najbolja odluka koju sam ikada donijela.

 

Dina - 30, majka jednog djeteta

Dina - 30, majka jednog djeteta

Dina - 30, majka jednog djeteta

Dina - 30, majka jednog djeteta

Dina - 30, majka jednog djeteta

Dina - 30, majka jednog djeteta

1 of close

Dina - 30, majka jednog djeteta

prev    
 

Mjesec dana nakon što nam je sin otpušten iz bolnice, moj je suprug morao otići raditi u inozemstvo.

Malo je reći da mi je bilo teško. Nisam imala vremena da odem u teretanu i radim na 'vraćanju' tijela kakvo sam nekad imala, pa je to postala nemoguća misija. Promijenili su mi se kukovi i struk, a trbuh mi je bio mekan. Promijenio se čak i način na koji sam trčala. Nije baš da sam se mogla vratiti u teretanu dok sam imala malo dijete koje sam svaki mjesec morala voditi na injekcije protiv RSV‑a i hripavca. Pokušala sam trčati s kolicima, ali zbog carskog se reza ipak nisam mogla vratiti starom režimu vježbanja. A tada sam otkrila jogu i trbušni ples, koji su mi pomogli da se ponovno osjećam ugodno u svojoj koži i da prihvatim svoje tijelo takvo kakvo je SADA.

 

Znam da više nikad neću imati tijelo trkačice od 43 kg koje sam nekad imala, ali zadovoljna sam time što sam zdrava mama koja se bavi jogom i trbušnim plesom. Mislim da sam napokon dosegla onu točku u svom životu kada više ne osjećam potrebu da izgledam onako kako mi mediji govore da bih trebala izgledati. Znam da nikad neću imati čvrste trbušnjake, velike grudi i pozamašnu guzu, ali to je u redu! Svi smo mi različiti i nevjerojatno je koliko toga možeš osjećati prema samome sebi nakon što je u tebi raslo malo ljudsko biće. Neopisivo sam sretna što u svom životu imam dječačića koji mi pokazuje koliko je život raznolik i predivan i što znam da me ON voli neovisno o tome kako izgledam