Svaki dan majčinstva podsjeća me na to koliko je ljudsko tijelo krhko. Moja su djeca živa jer naporno rade na tome. Svoje zdravlje ne uzimamo zdravo za gotovo. Neprestano se podsjećamo na to da je svaki dan dar. Mislim da je uz oblikovanje pozitivnog pogleda na život i smrt, najveći dar koji sam pružila svojoj djeci bilo dojenje. Zahvaljujući povezanosti koju pruža dojenje osjećam duboku i istinsku ljubav koja me djeci čini bližom nego što sam mislila da je moguće. Ono je otvorilo vrata cjeloživotnoj privrženosti i bliskosti. Savršenstvo ne postoji - nema savršenog života, savršene obitelji ni savršenog tijela.

 

Anna-34, majka dvoje djece

Anna-34, majka dvoje djece

Anna-34, majka dvoje djece

Anna-34, majka dvoje djece

Anna-34, majka dvoje djece

Anna-34, majka dvoje djece

1 of close

Anna-34, majka dvoje djece

prev    
 

Dojenje može biti urnebesno i čudno i neuredno. Mogu ga pratiti svađa, iscrpljenost, ushit, izrazita radost, fizička bol, obješene dojke, ogorčenost, natjecanja u mokrim majicama, osuda, ljepota i dražest. Odluka da dojim svoju djecu bila je ujedno i odluka da prihvatim svoje tijelo onakvo kakvo jest te da se ponosim time kako je građeno i za što je sposobno. Prije rođenja djece previše sam vremena provodila brinući se o tome kako se uklapam u ideal ženske ljepote. Htjela sam biti utegnuta i podatna, mršava, ali sa ženstvenim oblinama, duhovita, pametna i privlačna.

Premda mi i dalje nije svejedno kako izgledam, sada više nisam samo žena s tijelom, već žena koja je stvorila dva života, othranila ih i odgojila, istinski ih voljela i pružila im sve što je mogla. Ujedno sam i sebi dala predivan dar. Prihvaćam samu sebe i svoje komplicirane oprečnosti, baš kao što želim da moje kćeri prihvate sebe i svoja prekrasna zdrava tijela.